Новини

Офицерите по интегритет взеха участие в семинар на УЕФА

21 април 2017 15:49
 

Между 19-ти и 20-ти април на базата на Холандската футболна федерация в град Зиест се проведе семинар на УЕФА, в които взеха участие офицерите по интегритет от 28 федерации. На семинара присъства и офицерът по интегритет към Българския футболен съюз Марио Костурков.

Сред основните акценти на семинара са уеднаквяването на системата на работа за всички федерации, както и създаване на единна онлайн платформа по интегритет между страните, които членуват в УЕФА. Въпросната платформа ще се използва за обмяна на информация по конкректни сигнали и чрез нея ще се извършат проверки на трансфери на състезатели, треньори и спортно-технически лица.

На срещата бе препоръчано на националните федерации да повишат и обогатят образователната програма на всички свои отбори. Препоръчано бе и подобряването на образователните програми на детско-юношеските школи и представителните отбори на професионалните клубове.

По време на семинара бе оказан срок, в който федерациите членуващи в УЕФА трябва да представят годишни отчетни доклади относно дейноста свързана с интегритета.

Също така бе препоръчано съвмество с министерствата на спорта от всяка страна, да бъдат изградени национални платформи за борба с манипулиране на спортните състезания по конвенция на Европейската общност.

В рамките на семинара бе отчетено положителното вмаимодействите на Българския футболен с правораздавателните органи, държавната Комисия по хазарт, както и с лицензираните организатори на хазартна дейност в нашата страна. Отчетен бе и осезаем напредък на УЕФА в борбата с манипулирането на футболни срещи, благодарение на добрата съвместна работа на полицията, прокуратурата и компаниите за онлай хазарт, системата за откриване на измами при залагания (BFDS).

Офицерите по интегритет на останалите федерации, които не присъстваха на семинара в Холандия ще се съберат на базата на федерацията на Португалия по-късно през годината.   

Отдел „Връзки с обществеността и медии“

ОЩЕ НОВИНИ

Уговаряне на футболни срещи от страна на Осасуна

7 април 2015 09:29

Милиони евро платени като гаранция за обвинените... още

Предполагаемо уговаряне на футболната среща Леванте – Сарагоса

7 април 2015 09:21

Установени са парични трансфери за хиляди евро... още

Разследване в Молдова

1 април 2015 11:34

Динамо - Auto спря правата на двама свои играчи поради съмнение в уговаряне на футболна среща... още

Твърдения за уговорени футболни срещи в Испания

24 март 2015 11:04

Според Антена 3 играчи от Леванте са получили пари от играчи на Селта за да загубят мач... още

Съмнение за уговорени футболни срещи в Испания

24 март 2015 10:31

Участие на футболисти в залагания за уговорени футболни срещи... още

1 2 3 4 5 »