Новини

Емил Костадинов бе награден с най-високото държавно отличие в областта на спорта - "Венец на победителя"

13 август 2017 14:03
 

Членът на Изпълнителния комитет на БФС и отговорник за националните отбори Емил Костадинов бе удостоен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с най-високото държавно отличие в областта на спорта – почетния знак „Венец на победителя“. Наградата се присъжда за извънредно големи заслуги за популяризирането на спорта и издигане на спортния престиж на нацията. Отличието, което бе придружено с поздравителен адрес бе връчено от Георги Гинчев по време на празненството в Бояна за неговия 50-годишен юбилей.

„Вашите изяви на терена оставиха паметна диря в спортната история на България. Поздравявам Ви за това, че и след приключване на състезателната си дейност продължавате да работите за българския футбол като член на Изпълкома на БФС и наблюдавате пряко израстването на младите таланти.

Пожелавам Ви успех и вярвам, че ще допринесете за изграждането на нови силни поколения футболисти, които ще радват публиката по българските стадиони”, се казва още в адреса.

Легендарният Костадинов бе уважен от почти всички бивши футболисти от златното поколение в националния отбор, треньорът Димитър Пенев, ръководството на Българския футболен съюз, редица известни личности и семействата им от сферата на спорта, бизнеса и политиката.

Специално видео пожелание към юбиляря от Маями отправи Христо Стоичков, който вече трогна с искрени слова към бившия си съотборник в ЦСКА и националния отбор.

Всички гости аплодираха отново най-красивите и важни голове в неговата кариера, които бяха показани в специален филм на видеостена

 

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

ОЩЕ ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Решение ДК 24.10.2017

24 октомври 2017 10:21

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗДисциплинарна...... още

Съболезнования към семейството и близките на д-р Павел Филипов

23 октомври 2017 14:41

Българският футболен съюз изразява искрени съболезнования...... още

Решение ДК 23.10.2017

23 октомври 2017 14:21

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗДисциплинарна...... още

България U16 ще играе две приятелски срещи с Македония

23 октомври 2017 12:54

Контролите ще се проведат на Национална футболна база в Бояна... още

1 2 3 4 5 »