Новини

Емил Костадинов бе награден с най-високото държавно отличие в областта на спорта - "Венец на победителя"

13 август 2017 14:03
 

Членът на Изпълнителния комитет на БФС и отговорник за националните отбори Емил Костадинов бе удостоен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с най-високото държавно отличие в областта на спорта – почетния знак „Венец на победителя“. Наградата се присъжда за извънредно големи заслуги за популяризирането на спорта и издигане на спортния престиж на нацията. Отличието, което бе придружено с поздравителен адрес бе връчено от Георги Гинчев по време на празненството в Бояна за неговия 50-годишен юбилей.

„Вашите изяви на терена оставиха паметна диря в спортната история на България. Поздравявам Ви за това, че и след приключване на състезателната си дейност продължавате да работите за българския футбол като член на Изпълкома на БФС и наблюдавате пряко израстването на младите таланти.

Пожелавам Ви успех и вярвам, че ще допринесете за изграждането на нови силни поколения футболисти, които ще радват публиката по българските стадиони”, се казва още в адреса.

Легендарният Костадинов бе уважен от почти всички бивши футболисти от златното поколение в националния отбор, треньорът Димитър Пенев, ръководството на Българския футболен съюз, редица известни личности и семействата им от сферата на спорта, бизнеса и политиката.

Специално видео пожелание към юбиляря от Маями отправи Христо Стоичков, който вече трогна с искрени слова към бившия си съотборник в ЦСКА и националния отбор.

Всички гости аплодираха отново най-красивите и важни голове в неговата кариера, които бяха показани в специален филм на видеостена

 

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

ОЩЕ ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Над 150 деца взеха участие в Коледния турнир по футбол 5 в Дома на футбола

10 декември 2017 18:34

Надпреварата ще се провежда два пъти годишно... още

Съболезнования към близките и семейството на Иван Стоянов - Типеца

10 декември 2017 12:22

Българският футболен съюз поднася искрени съболезнования...... още

Съдийски назначения 1/4 финали Купа на България

10 декември 2017 11:00

12, Дек 2017 г. Вторник 17:30 ч. ПФК Ботев АД -...... още

Женският национален отбор премери сили с Албания в контрола

9 декември 2017 19:43

България (жени) – Албания (жени) 0:20:1 Сара...... още

Пропускателен режим за пресконференцията на Александър Чеферин и Борислав Михайлов

8 декември 2017 16:18

Срещата с медиите ще се проведе в понеделник, 11 декември, от 11:30 ч.... още

1 2 3 4 5 »