Новини

Емил Костадинов бе награден с най-високото държавно отличие в областта на спорта - "Венец на победителя"

13 август 2017 14:03
 

Членът на Изпълнителния комитет на БФС и отговорник за националните отбори Емил Костадинов бе удостоен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с най-високото държавно отличие в областта на спорта – почетния знак „Венец на победителя“. Наградата се присъжда за извънредно големи заслуги за популяризирането на спорта и издигане на спортния престиж на нацията. Отличието, което бе придружено с поздравителен адрес бе връчено от Георги Гинчев по време на празненството в Бояна за неговия 50-годишен юбилей.

„Вашите изяви на терена оставиха паметна диря в спортната история на България. Поздравявам Ви за това, че и след приключване на състезателната си дейност продължавате да работите за българския футбол като член на Изпълкома на БФС и наблюдавате пряко израстването на младите таланти.

Пожелавам Ви успех и вярвам, че ще допринесете за изграждането на нови силни поколения футболисти, които ще радват публиката по българските стадиони”, се казва още в адреса.

Легендарният Костадинов бе уважен от почти всички бивши футболисти от златното поколение в националния отбор, треньорът Димитър Пенев, ръководството на Българския футболен съюз, редица известни личности и семействата им от сферата на спорта, бизнеса и политиката.

Специално видео пожелание към юбиляря от Маями отправи Христо Стоичков, който вече трогна с искрени слова към бившия си съотборник в ЦСКА и националния отбор.

Всички гости аплодираха отново най-красивите и важни голове в неговата кариера, които бяха показани в специален филм на видеостена

 

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

ОЩЕ ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Напусна ни легендарният Павел Панов

18 февруари 2018 23:30

Великият футболист и треньор почина внезапно на 67 годишна възраст... още

Борислав Михайлов бе преизбран за президент на БФС

16 февруари 2018 20:18

Михайлов спечели 90.8 % от гласовете на VIII редовен конгрес... още

Решение СТК 15.02.2018 г

15 февруари 2018 16:36

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗСпортно – техническа...... още

Съдийски назначения 21-ви кръг Първа лига

15 февруари 2018 11:00

17, Фев 2018 г. Събота 13:00 ч. Етър - Септември...... още

1 2 3 4 5 »