Logo
Language:

БФС и УЕФА заедно в борбата с кибертормоза

19 Април 2024 08:37
 

БФС и УЕФА заедно в борбата с кибертормоза

Българският футболен съюз и УЕФА обединяват усилия срещу все по-наболял проблем напоследък, а именно - кибертормоза. През последните години борбата с езика на омразата, използван във виртуалното пространство, е сред основните социални приоритети на европейската футболна централа. Сега БФС се присъединява към тези усилия със своя собствена кампания под надслов “Повече от игра: футболът е отговорност”.

В нея се включиха капитанът на националния отбор и Футболист номер едно на България за 2023 г. Кирил Десподов, избраната за най-добра футболистка у нас за изминалата година Евдокия Попадинова, двама от най-перспективните играчи на юношеските селекции - Чунг Нгуен До и Стивън Жерард, както и една от водещите ни съдийки - Павлета Рашкова.

Основното послание на проекта е, че на терена всички сме равни, а в любимата игра има място за всеки. За съжаление данните са категорични - в цял свят над 60% от децата и 40% от възрастните са били обект на кибертормоз през последните години, като въпросните проценти се увеличават постоянно. Тези обезпокоителни статистики са една от причините УЕФА да стартира своята мащабна кампания, към която се присъединява и Българският футболен съюз.

Последни решения